Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не пожела да коментира твърденията на сръбска медия, че участници в терористични нападения ги планират у нас и в Хърватия. Борисов обаче увери, че службите ни работят добре.

Още по темата

"Кой е от всичкото е проверуемо и заслужава коментар?! Една жена в трамвая каза, това ме питате, и аз трябва да кажа казала ли го е", посочи премиерът във връзка с твърденията на сръбски експерт пред сръбското издание Newsweek.

Борисов призова да не се шуми по тези теми, защото "онези хора гледат телевизия". "Когато им се дадат достатъчно основания от някой като мене или друг колега, променят плановете си", каза още премиерът. Той бе категоричен, че не е сериозно да се коментира преса.

Обмяната на информация на контраразузнавателните служби никога не касае трета страна, а се споделя само две по две. В рамките на минути се обменя информация, когато касае контратерористичната дейност, съобщи той.

По думите му многократно сме подавали сигнали и на нас ни се подават такива от чужди служби.

"Както имахме преди няколко дни и любовни истории, дори смехотворни сигнали - задължително се проверяват", даде пример Борисов.

По думите му фактът, че директорът на Европол и знакови фигури в борбата с престъпността са на посещение у нас, показват, че не само правителството, но и службите са заработили на необходимото ниво.

На въпрос дали тероризмът и миграционната криза са свързани, Бойко Борисов отговори, че това са два отделни проблема, които се обединяват.

"В Белгия терористите са си хора от криминалите. Преди петнайсетина години, когато правих първите оперативки в МВР, им казах – крадците на коли един ден ще станат килъри, преди няколко години на колегите им казах – един ден терористите и криминалите ще се обединят и Белгия е типичен пример за това", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase