Снимка: архив Булфото

17 души са номинирани и са приели да се борят за лидерското място в БСП на предстоящия конгрес, обявиха от централата на червената партия.

10 са кандидатите за председател на Общопартийната контролна комисия, 126 са кандидатите за членове на Националния съвет, информира зам.-шефът на столетницата Бойко Великов

Още по темата

Номинираните за лидерския пост в БСП до момента са: Атанас Мерджанов, Атанаска Тенева, Валери Жаблянов, Георги Гергов, Дора Янкова, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Милко Багдасаров, Михаил Миков, Румен Гечев, Румен Овчаров и Янаки Стоилов.

Великов акцентира на големия интерес към процесите в БСП и предупреди, че в тях се намесват и външни фактори. Пример за това Великов даде с експресния сондаж на "Галъп", данни от който бяха обявени вчера. Според резултатите депутатката Корнелия Нинова е с най-големи шансове да оглави партията.

"Възниква въпросът защо толкова експресно се наложи този телефонен сондаж", попита социалистът.

Той съобщи, че предстоят още 242 партийни конференции по места, на които ще има номинации за лидери. Само днес, утре и в събота ще се проведат 53 конференции.

"Може би това наложи тази експресност на телефония сондаж", предположи той.

Според Великов възникват и други въпроси като този кой финансира и поръчва проучването.

"БСП не е поръчвала такъв телефонен сондаж. Явно други са поръчителите и са сериозно заинтересовани от резултатите на предстоящия конгрес", категоричен беше той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase