Снимка: БСП

Лидерът на БСП Михаил Миков намери доказателство за силата на левите идеи в нощта на "Оскарите" миналата седмица.

Пред форум на млади социалисти в Сливен шефът на столетницата обяви, че лявото е модерно и има своето бъдеще. Като пример той посочи речта на Леонардо ди Каприо в нощта на връчването на "Оскарите".

Още по темата
Миков разкритикува българските медии, че не са я отразили добре. Затова той припомни част от нея на младежите и заключи, че думите на Лео показват неговия ляв политически характер и могат да бъдат стимул за младите социалисти:

"Трябва да подкрепим световните лидери, които не защитават големите замърсители и мащабните корпорации, които говорят от името на цялото човечество, местното население и на милярдите хора в неравностойно положение, които ще бъдат най-засегнати от климатичните промени, на децата на нашите деца и на хората, чиито гласове са били заглушавани от политиката на алчността".

След като цитира големия актьор, Миков обясни на младите социалисти, че трябва да потърсят новата сила на левицата. "Тя може да дойде именно от вас, от младите", каза той.

Миков обясни на младежите, че в последните дни четирима апологети на дясното са предложили манифест, който проповядва, че няма ляво и няма дясно. Той припомни, че до сега АБВ е говорела така, за да обоснове влизането си във властта. По думите му, когато от дясно се говори за промяна на статуквото, трябва да се зададе въпроса "защо?". Според него това е само за смяна на персонажите, но не и на политиките.

Лидерът на БСП припомни, че докато това се случва, парламентът е отхвърлил предложението на левицата за повишаване обезщетението за деца от 1 до 2 години до размера на минималната работна заплата, което е щяло да струва на държавата едва 19 млн. лв.

Миков обяви и че ГЕРБ са се провалили в президентската институция. "За този провал отговорност носи не Росен Плевнелиев, не Маргарита Попова, а ПП ГЕРБ", заяви още лидерът на левицата.

Той обвини управляващите, че се отказват от двамата си министри, които са издигнали до постовете президент и вицепрезидент. Миков разкритикува и президента, че е излязъл от конституционните си правомощия, като е заемал страната на дясната политика, и вместо обединител – е бил разединител на нацията, включително с антируските си позиции
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase