Снимка: архив, Reuters

"Овергаз" не е получавала писмо от "Газпром Експорт", че предстои спиране на природния газ от 1-ви януари 2016 година. Това съобщи Грета Петрова от отдела за "Публични комуникации" на компанията.

Обяснението се появи и на официалната страница на дружеството. 

"Компанията има сключен дългосрочен договор за доставка на синьо гориво с руското дружество до 2017-та година. "Овергаз Инк." изпълнява всички поети ангажименти към контрагентите си. Компанията няма просрочени дългове към "Газпром Експорт", а нормални текущи задължения по доставката на газ", пише в прессъобщението на компанията. 

"Овергаз" е доставчик на синьо гориво за газоразпределителни дружества и индустриални абонати в страната. Най-големи са доставяните количествата за "Овергаз Мрежи", чиито потребители са над 55 хиляди домакинства и 3000 стопански консуматори. 

Още по темата

"Никой от клиентите на компанията не е застрашен от спиране на снабдяването с природен газ", категоричани са от "Овергаз".

Припомняме ви, че вчера се появи информация за изненадващо писмо от "Газпром Експорт", в което руската фирма предвижда 0 количество газ за България от 1 януари.

След срещата при премиера Бойко Борисов, държавните дружества са уверили, че ако "Овергаз" сключи договор с "Булгаргаз", общественият доставчик ще осигури доставките, така че потребителите да не усетят последствия от финансовия спор.

За срещата потвърди изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен и обясни, че премиерът е дал инструкции и държавните дружества "Булгаргаз” и "Булгартрансгаз” имат готовност, в момента в който "Овергаз” се обърне към тях да получи доставките.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase