Снимка: БТА

Управлението е стабилно, успокои председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след кратък разговор с лидера на АБВ Георги Първанов.

Още по темата

До срещата им се стигна, след като по-рано днес от малкия коалиционен партньор заплашиха да преосмислят позицията за участие в управлението заради бюджета и неприемането на предложенията на АБВ за корекции в социалната сфера, както и липсата на диалог от страна на ГЕРБ по темата.

"Проведохме кратък разговор с Георги Първанов и запазваме конструктивен диалог и по този начин показваме, че сме много по-отговорни пред държавата", коментира Цветанов.

Според него има много сериозна подкрепа в парламента за стабилността на правителството на Бойко Борисов, въпреки различията между партиите, които стоят зад кабинета.

"Конструкцията на днешното парламентарно мнозинство е такава, че то винаги е под напрежение, но показваме сериозна, здрава основа и съм убеден, че ще продължим и занапред, защото се водим от националните интереси, от това как днес държавата трябва да е стабилна на фона на съседни държави, които са притеснени", допълни Цветанов.

Той смята, че бюджетът за следващата година, който се гласува в парламента, е възможният и е нормално някои от предложенията на политическите сили да не бъдат приети.

"Ние от ГЕРБ също внесохме някои и те бяха отхвърлени, но не правим драма от това, а се съобразяваме с възможностите на държавата", припомни Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase