Снимка: архив Булфото

Прокуратурата изпълнява политическа поръчка, с която удобно вдига топката на Атака, настоя бившият евродепутат и член на "Атака" Димитър Стоянов.

Според него прокуратурата умишлено и нарочно внася негодни доказателства, за да може съдът да отхвърли искането й и така националистът и Десислав Чуколов да останат с парична гаранция.

"Нашата прокуратура се е превърнала в политически орган, който няма политически орган върху него", заяви още Стоянов пред bTV.

Според него има пряка връзка между делата Бисеров и Сидеров, защото те се третират по еднакъв начин. "Прокуратурата може да убие едно дело, така че съдът да не може да осъди обвиняем", каза той.

По думите на бившият депутат от "Атака" нарочно е направено така, че Сидеров да бъде изкаран жертва, каквато не е, обявявайки гладни стачки и разхождайки се с белезници.

"Нарочно беше направено искането за ареста една седмица по-късно, за да се разглежда отделно, за да се говори два пъти в обществото", допълни Стоянов.

Според друг бивш депутат от "Атака", Павел Чернев, съществува двоен стандарт и, ако утре някой от националистите попадне в полезрението на органите, ще му бъде доста трудно.

"Има дела, които се покриват, слагат се под тезгяха", допълни Чернев. Според него, арестът е трябвало да се случи в самата нощ. "В нощта на инцидента, ако държавните органи си бяха на мястото, трябваше да се задействат", коментира Чернев и каза, че в това, което Сидеров инсценира пред НАТФИЗ не виждат никаква националистическа кауза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase