Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов разгледа новата многофункционална спортна зала "Колодрума" в Пловдив дни след като се състоя официалното й откриване. Пред кмета на града Иван Тотев и активисти на ГЕРБ Борисов не скри възхищението си от спортното съоръжение, като го сравни са най-голямата и модерна зала в Туркменистан, където се подготвят за азиатските игри през 2017 г.

" Не е важно дали аз я харесвам, защото в София си имаме зала "Арена Армеец", важното е спортната общественост и пловдивчани да я харесат", коментира премиерът.

Запитан кой е кандидатът за кмет на Пловдив, след като бившият областен лидер на партията и депутат Здравко Димитров също се кандидатира, Борисов отговори: "ГЕРБ стана голяма партия и вече имаме по 3-4 кандидати за всеки пост и все по-трудно ги удържам, защото всеки иска да се изяви. Здравко Димитров ми е приятел, но Иван Тотев е кандидатът за кмет на ГЕРБ - това ми е предложила партийната организация, това е одобрено от Изпълнителната комисия. Надявам се и двамата да имат разум и да водят толерантна кампания".

Борисов отхвърли всички информации, където го цитират, че искал да прави нова коалиция. "Аз казах, че целта на ГЕРБ и Реформаторския блок е да постигнем такива резултати на местните избори, че броят на нашите общински съветници и кметове, заедно, да е достатъчен да отговори на въпроса ,че сме стабилни".

Той съобщи, че на 13 септември в зала "Арена Армеец" ще се състои представянето на кметовете на ГЕРБ за цялата страна.

Винаги сме водили толерантна кампания и сме показвали това, което сме направили и не коментирам действията на другите политически сили - така лидерът на ГЕРБ отговори на въпрос относно атаките на Патриотичния фронт срещу Иван Тотев.

След залата премиерът посети Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина, които заработиха през май след основна реконструкция, влезе и в драматичния театър, където от началото на седмицата започна ремонт на сцената, която изгоря преди две години. В Пловдив се свършихме доста неща заедно с екипа на Иван Тотев и те са видими, коментира Борисов и добави, че "ще има и велоалеи, ще има нова зоологическа градина, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase