Снимка: Министерски съвет

Държавата е събрала над 1 милиард лева от пресечени канали за контрабанда от началото на годината, обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Раковски.

Той уточни, че данъчните са събрали 1 милиард лева до днешна дата, а митниците между 300 и 400 милиона.

"С тези пари си позволяваме да строим. Ние не пипаме парите от дълга, те стоят във фискалния резерв и подпират валутния борд", заяви Борисов.
 
Той цитира думите на френския посланик, според когото българският лев е стабилен, защото резервът от 11 милиарда не е пипан и го крепи, което дава гаранции на чуждестранните инвеститори.

Министър-председателят припомни, че са дадени 100 милиона лева на пенсионерите за двата празника, 107 милиона на тютюнопроизводителите, 300-400 милиона на общините, за да си оправят улици, които не са асфалтирани.

Премиерът обяви, че всички, които са участвали в гасенето на пожара в Рила ще бъдат наградени.

"Българската пожарна има достатъчно потенциал и техника благодарение на нея се достига до труднодостъпните райони, а хората работиха в нечовешки условия", подчерта Бойко Борисов.

Премиерът Бойко Борисов, заедно с екоминистъра Ивелина Василева, откриха новата пречиствателна станция край Раковски. Той коментира и кога са блажни сомовете.

"Като идвах насам гледах, че навсякъде по полето се полива, навсякъде е напоено, а доскоро подпочвените води от септичните ями са отивали в тези плодове и зеленчуци, а от там в реката и може би затова сомовете сега ще са по-малко блажни, но това е здраве", каза премиерът.

Той припомни, че всяка седмица в различен град той реже лентата на нова пречиствателна станция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase