Снимка: БСП

БСП погледна и към японската левица и подаде ръка на комунистите в Токио за общи бъдещи действия. Това стана ясно след среща на соцлидера Михаил Миков със зам.-шефа на Изпълнителното бюро и генерален директор на Международното бюро на Японската комунистическа партия Ясуо Огата в София.

Още по темата
"Вашето посещение е повод да възстановим контактите си с японската левица, да обсъдим общи проблеми пред левицата в нашите две страни и да видите България", е казал Миков, цитиран от пресцентъра на БСП. Той обяснили виждането си, че левите партии, независимо от разстоянието, трябва да общуват и комуникират.

Миков разказал и че БСП се опитва да поддържа добри контакти с левите партии на Балканите и в Европа, както и със "Справедлива Русия".

"Ръководството на японската партия отдава огромно значение на това посещение и взаимоотношенията между двете партии. Имаме нужда от вашата помощ, за да се запознаем с вашата партия, както и с другите ви партньори", е казал Ясуо Огата.

Той е обяснил, че се интересува от дейността на БСП в страната и в ЕП, както и от предизвикателствата пред нея.
"Последният път, когато бях във вашата страна, беше преди 33 години, по време на младежки фестивал. Впечатлен съм от отличителните черти на българите - гостоприемство и приветливост. Сега ще ми е интересно да видя какво се е случило след смяната на режима", е казал още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase