Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път разкритикува Патриотичния фронт - сега заради заплахите, че могат да напуснат властта.

"Всеки си избира партньорите", каза Местан и уточни, че понякога партньор е и синоним на враг.

Още по темата

По-рано днес съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов даде срок до 1 юли на ГЕРБ да приемат 7 законодателни мерки от програмата им, в противен случай Патриотите обявиха, че ще оттеглят подкрепата си за кабинета.

Днес лидерът на ДПС приветства инициативата на ГЕРБ да представи кандидата за управител на БНБ Димитър Радев на всички групи. Партията на Местан ще има среща с него утре и след това ще обяви позицията си.

Шефът на движението отново даде да се разбере, че партията му няма да подкрепи промените в Конституцията. "Не може конституционните промени да се правят с нарушения на Конституцията", каза Местан. 

Той отново обясни тезата си, че е необходима промяна на властовата фрмула и от нея да излязат "популистите и ултранационалистите".

"При друга властова формула ДПС може да участва в дебатите и с друга позиция", каза още Местан. Той допълни и че дори и властовата формула да е променена, ДПС трябва да бъдат убедени, че измененията в Конституцията могат да се направят от обикновено Народно събрание и че ще доведат до промени в съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase