Влери Симеонов. Снимка: архив Булфото

Патриотичният фронт постави поредния си ултиматум на управляващите - да приемат седем от приоритетите им до 1 юли. В противен случай след този срок хората на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов заплашиха, че ще напуснат властта. 

Сред седемте искания на Патриотите е прилагане на мерките от предизборната им програма срещу битовата престъпност. Валери Симеонов предупреди, че случаят "Гърмен" е характерен и за стотици хиляди други населени места. Патриотът обвини ДПС, че прокарва политика, която внушава чувство на безнаказаност за ромите. 

Сред другите искания на Патриотите са промени в Изборния кодекс - въвеждане на задължително гласуване и вдигане на прага на преференциалния вот.

ПФ е и за гарантиране на неувеличаването на цените на тока и решаване на институционалните проблеми на българите зад граница. 

"Подкрепата и търпението ни вече са изчерпани", каза Симеонов, припомняйки, че от началото на мандата нищо от тези приоритети не е изпълнено.

"Декларираме, че подкрепата на Патриотичния фронт към настоящото управление не е безусловна. Неизпълнението на седемте приоритета ще доведе до прекратяване на подкрепата на правителството след 1 юли 2015 година", каза Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase