Министър Танев. Снимка: Булфото

Министерството на образованието и науката ще има своя страница във Facebook, обяви днес министър Тодор Танев.

"Социалните мрежи са една от медиите, чрез които хората получават различни модели на поведение, а като цяло българското общество не е добре запознато с практиките в МОН и в различните му звена", заяви Георги Станков - съветник в политическия кабинет на министъра.

Затова, за да се покажат добрите практики и успешната работа във всички звена на МОН, и да се увеличи публичността и прозрачността на министерството, министър Танев взе решение за създаването на тази страница на МОН, обясни Станков.

По думите му целта е чрез страницата да се показват всички добри практики в образованието и науката в цялата страна, като това ще включва всичките форми на формалното и неформалното образование.

Ще се публикуват също материали за иновационни методологии, за работата на учители и специалисти, различни образователни инициативи и събития.

На страницата във Facebook на МОН ще се отразяват и журналистически материали, интервюта и представяния на личности, свързани с образованието.

Ще може също така на страницата всички български граждани да споделят информация и примери за образованието на техните деца, както и да отправят предложения за номиниране на изтъкнати преподаватели и иновативни училища, въвели новости в образованието, обясни Георги Станков.

Той заяви, че тази "нова страница ще струва нула лева", защото ще се поддържа от екипа на МОН, с помощта на студенти от различни университети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase