Мая Манолова. Снимка, архив: Булфото

БСП отново атакува Реформаторите и министъра им Божидар Лукарски за уволнения и скандални назначения. Този път социалистите видяха нарушения в Агенцията за малки и средни предприятия, чийто шеф вече е ръководен кадър на СДС Красно село Мариета Захариева. Тя, заедно с досегашния шеф Николай Стоянов, били свързани с кухи договори, източвали предприятието.

"Кьорав седесар не остана без служба в София", заключи Жельо Бойчев от БСП. Преди време лидерът на ДСБ Радан Кънев се оплака, че "кьорав седесар" пък не е останал на работа.

Още по темата

Мая Манолова изнесе данни, че в Агенцията за малките и средните предприятия са били уволнени седем души от общо 53 служители. Сред тях имало както шефове на дирекции, така и обикновен технически персонал и шофьор. В същото време се назначавали хора без опит и ден стаж в администрацията, които били предимно помощник нотариуси.

Манолова обясни, че Мариета Захариева е страна по кухи граждански договори, подписвани от предишния шеф на Агенцията Николай Стоянов. Самият той пък бил обвиняем по досъдебно производство за това.

Междувременно след като станала председател, Захариева назначила Стоянов за свой заместник.

Според социалистите няма как тези назначения да стават без знанието на премиера Бойко Борисов.

"ГЕРБ нямат нищо против да хранят добре своята присъдружна организация", обобщи Мая Манолова и обясни, че Реформаторският блок вече е известен като консуматорския блок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase