Волен Сидеров. Снимка: архив, БТА

Според лидера на „Атака“ Волен Сидеров правителството на Бойко Борисов ще завърши като предишното на Пламен Орешарски, което беше принудено да подаде оставка.

Още по темата
Причината за това е, че премиерът си давал вид, че вижда някои нередности, но не върши нищо.

„Само ако започне да прави нещо, тогава ще се види, че има воля“, заяви Сидеров.

Той цитира изказване на Борисов от 20 януари на бизнес форум, което обаче по думите на националиста не е било разпространено в медиите.

„Борисов е казал, че от България са изтекли 27 милиарда долара за последните 10 години чрез т.нар. инвеститори. Според Борисов свръхпечеливши инвеститори в България се допускат, а в други страни не. Ако имахме проблеми с руски инвеститори, лесно ще ги решим, но какво да правим, ако те са от ЕС или САЩ, е казал още премиерът“, обясни Сидеров.

Според него явно Борисов е направил справка в плана за управление на страната на „Атака“, защото там също е посочено колко пари изтичат от страната.

„Чуждите банки у нас са прибрали само от такси 4,3 млрд лева от 2008 до 2012 г. Това е колонизация, когато изпомпваш ресурсите на една държава, а в същото време населението там живее девет-десет пъти по-бедно, отколкото в други държави. Питам премиера той след като е осъзнал, че са източени тези пари, какво ще направи, за да ги задържи в България“, коментира още Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase