Найден Зеленогорски. Снимка: Булфото

Реформаторският блок ще има свой кандидат на кметските избори в София и така ще играе срещу кандидата на коалиционния си партньор ГЕРБ. РБ ще издигне свои кандидатури за кметове и общинари навсякъде в страната, стана ясно от думите на съпредседателя на групата на РБ в парламента Найден Зеленогорски.

"В София Реформаторският блок има доверието на над 100 хиляди души и категорично ще издигнем кандидат за кмет на столицата и за общински съветници", каза той. Зеленогорски обясни, че това е преобладаващото мнение на хората в РБ.

Съпредседателят на групата на Реформаторите обясни, че формацията ще атакува кметските места в седемте най-големи общини, където ГЕРБ е на власт.

"Въпреки доминирането на ГЕРБ ще положим максимални усилия да разширим политическия си пробив и да променим статуквото,“ обясни Зеленогорски.

Той обясни, че Реформаторите ще разчитат не само на партийни кандидатури, но и на граждански кандидати и на личности с широко доверие в съответните градове.

"На някои места може да имаме и съвместни кандидати с десни и дясноцентристки партии“, обясни още Зеленогорски. Според него не било изключено Реформаторите да влязат в местни съюзи и с извънпарламентарни десни и патриотични партии.

Съпредседателят на групата на РБ обясни и че при излъчването на кандидатури в Блока ще държат на спазване на баланса между партиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase