Николай Бареков. Снимка: ББЦ

За първи път в историята на българския парламентаризъм беше купен не отделен депутат, а цяла парламентарна група, смята лидерът на партия ББЦ Николай Бареков. Повод за коментара му стана новината от днес, че четирима депутати, избрани от неговата партия - Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров, подадоха оставки като членове на ББЦ и от всички заемани от тях длъжности в политическата сила, но останаха в парламентарната група БДЦ.

Още по темата
"Нелепите действия на бившите ми съратници, които станаха депутати благодарение на мен и ББЦ, е жалък опит да се прехвърли на чужда глава мръсната им политическа съвест. От днес българската олигархия, мафията и правителството на четворната коалиция си имат парламентарна група, пълна със зависимости и библейска алчност. Отсега нататък тази група ще служи за прикриване на коалициите в управлението и за изпълнение на мокри поръчки срещу политически опоненти", смята Бареков.

Той обвини четиримата, че след като са били избрани за депутати благодарение на неговата работа през последните две години, сега са се отказали да изпълнят дълга си към хората и да работят срещу политическото статукво.

"Момчета, харчете си парите със здраве и избягвайте да гледате своите избиратели в очите. Днешното развитие на нещата още веднъж потвърждава позицията ми на лидер на единствената опозиционна партия, която е да оттегля подкрепата си към тези депутати, които решиха да събират трохите, вместо да работят в името на народа си.  Гласуванията на тази група през следващата година ще говорят сами по себе си дори и на най-зложелателните журналисти и критици на моята партия", коментира Николай Бареков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase