Лютви Местан. Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан прогнозира, че ако премиерът Бойко Борисов не се „освободи" от „товара“ на Патриотичния фронт, управлението му е обречено на неуспех.

Още по темата
Тогава предсрочни избори през 2015 година ще бъдат по-скоро необходимото решение на политическата и ценностна криза, в която изпада българската политика при това управление", каза Местан в „Годината“ на Дарик.

Той обаче уточни, че ДПС няма амбициите да замени Патриотите във властта.

"Предвид и на обществените настроения, предвид необходимостта да не се върви директно към предсрочни избори, за да не се задълбочи още повече и икономическата криза, заради казуса КТБ, ние заявихме отговорно, че сме готови да подкрепим едно правителство с ясен евроатлантически профил, без да поставяме каквото и да било условие за участие в такъв кабинет", напомни Местан.

Според него обаче днес се констатира, че нито едно от принципните положения, договорени при държавния глава Росен Плевнелиев при съставянето на кабинет, не са се случили.

„Ние казахме, че вървим към предсрочни избори в името на политическата стабилност. Не мисля, че днес се радваме на политическа стабилност”, заяви Местан.

По думите му днес ни управлява коалиция, която е откровено не просто разно идеологическа, но и ценностно несъвместима.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase