Бойко Борисов. Снимка архив, Булфото

БСП призова премиера Бойко Борисов да бъде поканен в парламента, за да изясни скандала, който избухна вчера около публикувано в „Държавен вестник“ правителствено постановление.

Още по темата
От парламентарната трибуна в сряда соцдепутатката Мая Манолова обвини Цецка Цачева, че е подписала за публикуване в Държавен вестник ратификация, преди тя да е приета от парламента. Това се виждало по излязло във вестника постановление на кабинета по „приетата“ ратификация.

Става дума за споразумение между правителството и министерство на енергетиката на Германия, с което България се ангажира да плати 4 милиона лева щети на германска фирма.

"С този акт разпуснахте Народното събрание и го унизихте максимално", каза вчера от трибуната Манолова, а Цачева я заплаши, че ще я съди за обида.

Днес Янаки Стоилов поиска освен премиера, в парламента да бъде извикан и министърът на икономиката, защото той е първоначален вносител на предложението. Мнозинството обаче гласува против.

"Мнозинството очевидно смята, че всичко е наред. Но това е втори случай за България и втори за управлението на ГЕРБ, прецедент е за 43-ото НС. Нека да го изясним“, призова и Филип Попов от БСП при поискано прегласуване. Мнозинството обаче отново го отхвърли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase