Снимка: БТА

Слави Бинев е подал оставка като шеф на парламентарната комисия по култура по съвест. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в сутрешния блок на БНТ.

Още по темата
"Искахме да се оттеглим с достойнство и го направихме. Не сме се вслушвали в исканията на протестиращите", заяви още Симеонов.

Той за пореден път подчерта, че не е имало нито един основателен аргумент от страна на протестиращите срещу назначението на Бинев за председател на Комисията по култура и медии, а освен това самите протестиращи не са представлявали цялата културна общност.

"Все пак да не забравяме – Слави Бинев е бил четири години член на Комисията по култура в Европейския парламент. Значи в Европейския парламент може, но в България изискванията са изключително високи. Бяха употребени там хора и това беше тъжното“, допълни Симеонов.

Той заяви, че Патриотичният фронт не желае конфронтация и излишно нагнетяване на напрежението, било то и режисирано.

Както Dnes.bg писа, Слави Бинев подаде оставка от председателското място в комисията по култура и медии в парламента. По думите на Валери Симеонов Бинев е подал оставка изключително омерзен.

Недоволството срещу Бинев избухна преди десетина дни, малко след като той бе избран на поста. Първи срещу него се обявиха артистите, които организираха няколко улични протестa с искане за оставка. Бинев пък обяви, че няма да се оттегли и се определи като най-подготвен в парламента за това как да привлича пари за култура.

Депутатът се опита да стопи ледовете и покани артистите на разговори, но те не се отзоваха. Бинев бе бойкотиран и от министъра на културата Вежди Рашидов, който не отиде на първото заседание на комисията за приемане на бюджета за култура. Ръководствата на БНТ и БНР направиха същото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase