Снимка: архив БТА

Соцдепутатката Мая Манолова поиска радикални решения и реформи в БСП. Червеното острие обяви и че левите симпатизанти искат сериозна промяна в партията.

В Разград бившата зам.-шефка на Народното събрание обясни, че столетницата трябва да бъде конкурентна и атрактивна за младите партия, съобщи БТА. Според Манолова това може да стане, ако се  поработи върху организационното състояние на партията, публичното поведение на БСП и върху начина, по който се излъчват  послания.

Още по темата
Депутатката е убедена, че БСП е в тежка криза и това изисква радикални решения и реформи. 

Манолова коментира и течащата актуализация на бюджета. Тя обясни, че според БСП е силно подценена приходната част и неизпълнението на бюджета в рамките на над 1 милиард лева не отговаря на действителното състояние на държавната хазна.

„Затова предлагаме  да бъде намалено очакваното неизпълнение в приходната част с 300 милиона лева и за сметка на това предлагаме алтернативни  способи за осигуряване на финансите, които са нужни на банковата система”, каза Манолова. Според нея по този начин кредитът, който ще  трябва да тегли държавата, вместо 4,5 милиарда е възможно да бъде 1 милиард и 600 милиона лева.

Това ще е по-малка тежест за бюджета и ще представи един дефицит, който е в рамките на европейските стандарти, смята още депутатката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase