Валери Симеонов Снимка: БТА

Патриотичният фронт остава на позицията си да подкрепи кабинет на ГЕРБ с програма за стабилно управление. Това обяви един от съпредседателите на коалицията Валери Симеонов, който участва в лидерската среща, свикана от Бойко Борисов.

Той съобщи и че по време на разговорите лидерите са се обединили около мнението, че трябва да има промяна в законодателството до петък, за да се спаси КТБ от фалит.

95% от групата на Патриотичния фронт ще подкрепи кабинета, каза Симеонов след преговорите. Той обясни, че формацията никога не се е „натискала за тройна коалиция”.

„Винаги сме говорили за съставяне на програма, ще се стремим в тази програма за стабилно управление да има наши приоритети и ако се постигне споразумение, ние ще подкрепяме правителството, което изпълнява тази програма. Без значение дали е само на ГЕРБ, на ГЕРБ или Реформаторите”, каза още Симеонов. За Патриотите най-важното било България да започне да излиза от кризата.

Лидерът на НФСБ обяви и че Фронтът остава на позицията си, че ако му бъдат поискани експерти за кабинета, ще ги даде. Но политически лица няма да участват в управлението.

Валери Симеонов съобщи, че по време на разговорите при Борисов лидерите са се обединили около мнението, че е нужно спешно решение за КТБ до петък. „Говореше се за промяна на закона, в противен случай банката може да фалира”, каза Симеонов. Той уточни, че не става дума за генерална промяна, а „за едно членче”.

Лидерът на НФСБ не отговори на въпроса дали ще подкрепи закона на ДПС за КТБ с мотива, че още не го е чел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase