Снимка: Булфото

В Патриотичния фронт са научили от медиите за новото условия на ГЕРБ пред съставянето на бъдещия кабинет. Това стана ясно от думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Още по темата
„Снощи научихме, че има промяна в позицията на ГЕРБ, въпреки че преди дни се съгласихме за подписване на програма за отговорно управление”, каза той пред „Дарик”.

В петък в предаването „Панорама” Цецка Цачева от преговорния екип на ГЕРБ обяви, че не приемат решението на Патриотите да не участват с министри в правителството и даде да се разбере, че очакват това от тях. Само ден по-рано Патриотичният фронт и ГЕРБ се разбраха след четиричасови преговори да се подпишат единствено под програма за управление и без условия за министри.

„Не мога да кажа дали ще променим позицията си да не участваме с министри, въпреки че имаме решение да не участва с политически лица в правителството", каза днес  Валери Симеонов.

Той призна, че е изненадан  от променената позиция на ГЕРБ. „Научих от медиите за това и все още нямаме отговор по този въпрос, тъй като решенията при нас се взимат колективно. Ако има официално позиция на ГЕРБ по този въпрос, ще преразгледаме нашата позиция по време на заседанието на политическия съвет в неделя”, каза Симеонов.Той обясни, че на този етап решението на Патриотите е да не участват с министри.

„По време на цялата кампания ние издигаме тезата за правителство от специалисти, което няма да бъде партийно оцветено, а ще бъде съставено от хора, които са специалисти в конкретната област и по възможност са минали през бизнеса. Нямаме претенции за личността на човека, който ще бъде премиер, както и за състава, когато се формира от партия, натоварена с отговорността да състави кабинет", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase