Снимка: архив Булфото

Една от причините за слабия резултат на БСП на предсрочните избори е колебливото й поведение спрямо кризата в Украйна и взаимоотношенията с Русия. Това констатира новоизбраният депутат от Ловеч Димитър Горов, цитиран от БТА. Слабата подкрепа според него можела да се отдаде и на колебанията по отношение на „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“.

Още по темата
Горов смята, че загубата се дължи и на наказателен вот спрямо столетницата заради участието й в управлението на държавата. Според него БСП не е успяла да реализира и част от най-левите си виждания за управление на страната.

Пред избирателите си депутатът съобщи, че предстоят промени в организационен план - възстановяване ролята на основните партийни организации в кварталите като средища на дискусия. Това трябва да стане до края на годината.

Горов коментира и преференциалния вот. Той обвини част от участниците в изборите, че са проявили „изключителна агресивност“ за лансиране на собствените си номера. Според Горов това създава притеснения по отношение на отборността в кампанията.

"БСП лява България" в Ловешка област е втора политическа сила с резултат 19,18 на сто. Най-много преференции са събрали  кандидатите от гражданската квота - шестият в листата Искрен Йотов - 1309, и вторият - Владимир Хаджийски с 1211.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase