Михаил Миков. Снимка: БТА

"Очевидно е, че се готви коалиция между ГЕРБ и ДПС“, заяви лидерът на БСП Михаил Миков в коментар на изявлението на Бойко Борисов, който заяви днес в джебелското село Припек, че ако спечели властта, ще даде 10 зам.-министерски места на хора с мюсюлманско вероизповедание.

Както Dnes.bg съобщи, лидерът на ГЕРБ заяви по-рано днес, че партията му и ДПС са политическите субекти с най-много мюсюлмани. "След 5 октомври, ако ние участваме по някакъв начин във властта, поне 10 заместник-министри ще има от българските мюсюлмани”, обеща още той.

По думите на Миков изказването на Борисов е в отговор на заявлението на Рушен Риза преди няколко дни, че ДПС може да работи с ГЕРБ след парламентарните избори, ако това е в интерес на държавата.

"ГЕРБ нямат толкова подготвени кадри от мюсюлманско вероизповедание, очевидно е, че става въпрос за коалиция между тях и ДПС", категоричен бе лидерът на социалистите.

Малко по-късно лидерът на ГЕРБ отговори във Facebook на твърденията на Миков, като заяви, че по време на посещението му в Кърджали е получил оплакване от назначаването за председател на Районната избирателна комисия в града на Беркант Барзат от квотата на ДПС.

"Това назначение е вследствие на коалицията между БСП и ДПС. Напомням, че в ЦИК БСП, като втора политическа партия, получи председателското място, ДПС, като трета, получи другия важен пост – главен секретар на комисията (това е човекът, който подписва протоколите), а “Атака” ги подкрепи. Да говориш по тази тема в неделя следобед е възможно само, ако си солидно подпийнал", написа Борисов в своя профил в социалната мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase