Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе с позиция срещу обвиненията, че ГЕРБ се връща на власт чрез хората, които служебното правителство слага на ключови постове.

„Категорично заявявам, че нито един човек не сме изпратили в служебното правителство от ГЕРБ“, написа Борисов в сайта си и публикува позицията в профила си във Фейсбук. Той прави уточнението, че ако има хора, които са участвали в кабинета на ГЕРБ като експерти и сега са поканени в служебния кабинет, това е резултат от тяхно решение и не е съгласувано с него.

Още по темата
По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев констатира, че ГЕРБ се връща на власт чрез назначенията на служебното правителство. Едно от последните кадрови решения е връщането на Ваньо Танов начело на Митниците.

„Въпреки че заявих, че имам резерви към много хора от служебния кабинет, ние до този момент не сме си позволили да правим обструкции на екипа, включително и на партийни функционери, които са в него“, пише още Борисов. Той припомня, че в Конституцията е записано, че право на президента е да назначи министрите в служебния кабинет и допълва, че ГЕРБ се съобразяват с това.

„Никого не съм оторизирал от мое име да говори и да прави констатации, които изобщо не отговарят на истината“, коментира още Борисов в профила си във Фейсбук. Той допълва, че ГЕРБ е единствената партия, която е заявила, че няма да прави коалиция с БСП и ДПС и припомня, че само изборите могат да решат кой ще управлява.

Лидерът на ГЕРБ анализира и критиките срещу партията му. „Не мога да остана безразличен към една тревожна тенденция - какво се цели с всички тези действия срещу най-голямата  партия и дали това няма отново да дестабилизира държавата, ако след 5 октомври останем без правителство?! Тези, които настояват явно за това, като се има предвид отношението им към нас, дали не целят трайно дестабилизиране на държавата и влизане в зимата без правителство?!”, пита се Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase