Алиосман Имамов Снимка: архив, Булфото

ДПС ще върне на президента мандата за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на парламентарната група на движението Алиосман Имамов.

"ДПС ще върне мандата. Не сме обсъждали изобщо друг вариант", заяви той, след като от ГЕРБ и БСП вече върнаха връчения им мандат за съставяне на кабинет в рамките на този парламент.

Още по темата
Попитан за казаното от "Коалиция за България" за евентуална коалиция с ГЕРБ, Имамов заяви, че е твърде рано да се говори за каквито и да било коалиции. "Нека да минат изборите. След тях ще водим разговори, в зависимост от това кой колко гласове ще получи", посочи той.

Алиосман Имамов каза още, че по принцип не трябва да се разширяват пълномощията на служебния кабинет, но когато ситуацията е извънредна и несигурна, би могло да се помисли за това. Иначе основната функция и задача на служебното правителство е да проведе изборите, допълни той.

На въпрос дали сегашната ситуация налага разширяване на правомощията на служебния кабинет, Имамов каза, че тя може да се определи като извънредна, особено по отношение на стабилността на банките.

"Би могло да се обсъжда някакъв вариант, свързан с осигуряване на необходимите финанси", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase