Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

В деня, в който парламентът обсъжда оставката на правителството на Пламен Орешарски, изненадващо зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призова към смирение.

„Да съхраним достойнството на институцията Народно събрание, противопоставянето трябва да е забравена тема за българската политика“, обърна се той към депутатите от парламентарната трибуна.

Още по темата
Според него обаче изборите за този парламент не са направени на 12 май миналата година, а на 11 май, когато в деня за размисъл беше обявена акцията по разбиването на печатницата в Костинброд, където бяха намерени чували с бюлетини.

„Това беше зараждащото се противопоставяне, за да не се градят политики, и този парламент не успя да предостави политики на обществото“, коментира Цветанов.

В същото време той отсече, че ГЕРБ няма вина за загражденията пред парламента, които над 400 дни стоят там заради протестите.

Заради това Цветанов смята, че Народното събрание ще остане в историята със загражденията и с това, че си отива с най-ниското доверие.

„Премиерът и министрите, добри или лоши, са вече част от историята. Оттук нататък зависи какво ще се случи и в следващия парламент, за да имаме по-добра база и среда, трябва да се концентрираме върху промените в бюджета“, призова Цветанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase