Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не се зарадвал на подадената от правителството оставка.

Толкова закъсняла оставка, че като знам каква разруха оставят след себе си, не можах да й се зарадвам, лаконично коментира той във Facebook, след като стана ясно, че кабинетът е депозирал оставката си преди края на работния ден в деловодството на НС.

Още по темата
В социалната мрежа от партията са публикували и поздрав, който гласи: "Честито, българи!!! Кабинетът Орешарски най-накрая подаде оставка!!!"

По-рано днес правителството проведе и последното си заседание, на което министри упорито запазиха мълчание за това кога оставката ще бъде подадена.

От ГЕРБ ще се регистрират утре за заседанието на НС, както декларираха преди дни. При всички положения това събитие го чакахме година и три месеца, така че ще се регистрираме, за да гласуваме оставката на правителството, заяви пред „Фокус“ депутатът Десислава Атанасова.

Парламентарната група на „Атака” все още не е взела решение дали да влезе в пленарна зала за гласуване на оставката на правителството на Пламен Орешарски, съобщи народният представител Явор Нотев.

Зам.-председателят на НС Алиосман Имамов посочи, че няма процедурни пречки оставката на Министерския съвет да бъде разгледана от парламента утре, но по думите му проблемът е в кворума.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase