Георги Кадиев, Снимка: БТА

Станишев спаси себе си, постави личното желание над всичко останало. Така бившият депутат от левицата Георги Кадиев коментира в сутрешния блок на  bTV решението на лидера на БСП Сергей Станишев да напусне Народното събрание и да стане евродепутат. Според Кадиев един политик трябва да си държи на думата, да е пример за обществото и да пази името на партията.

Аз почувствах срам от действията му, отсече Кадиев. „Не можеш да обясняваш шест месеца как няма да отидеш в Брюксел и как България е по-важна за теб и сега да тръгнеш“, посочи още той. 

Още по темата
Коя е мечтата, която ще продадем на нашите избиратели. Голямата коалиция с ГЕРБ ли? Защото така изглежда в момента - единственият план е голяма коалиция с ГЕРБ, но това е план за спасение само на няколко души около Станишев, посочи ексдепутатът.

Георги Кадиев призова БСП да направи незабавни промени в партията. "Чух Станишев да казва, че трябва да има промяна и да се вложи нова енергия, но мисълта, че той ще осъществява тази промяна или хората около него, обезсмислят всякакви действия“, категоричен бе ексдепутатът.

По неговите думи Сергей Станишев и хората около него „трябва да си тръгнат от „Позитано“ и повече да не поглеждат назад“.  „Това трябва да се случи до края на седмицата“, изтъкна още Кадиев.

Без БСП да е здрава няма здрава политика в България – или режем крайник, или загива целият организъм, смята Кадиев.

Относно това кой трябва да наследи Станишев начело на партията той посочи, че „всички са варианти – но трябва да не е посочен от Станишев. Според него до провеждането на конгрес на партията тя трябва да се ръководи не от един, а от няколко души.

Силно съм разочарован от колегите си в Националния съвет – те всички са зависими - кариеризъм, клиентелизъм, корпоративни зависимости - всички тези неща ги има в Националния съвет и това трябва да се изчисти моментално, отсече Кадиев и допълни, че категорично това не може да го направи нито Станишев, нито хората около него.

Припомняме, че на 11 юни Георги Кадиев подаде оставка като депутат и напусна парламента заради несъгласие с действията на ръководството на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase