Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Не съм отказвал да разписвам СРС-та, нямам отказ. По този начин Йовчев коментира думите на Бойко Борисов от днес, че ако Цветан Цветанов трябва да влезе в затвора заради откази от СРС-та, то там трябва да отидат и всички други вътрешни министри преди него, защото са отказвали СРС-та, включително Цветлин Йовчев.

Още по темата
Вчера ексвътрешният министър Цветанов получи присъда от 4 години затвор по делото за 6-те „Не“-та, които той написал под искане за използване на подслушвателни средства срещу бившия ръководител на БОП-Велико Търново Орлин Тодоров. По този начин попречил на разследването срещу бившия антимафиот.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че с вчерашното решение на съда "тези хора са канонизирали Цветан Цветанов". Всички министри на МВР, включително и Цветлин Йовчев, са написали много пъти "не" за използване на СРС-тата, твърди Борисов.

Йовчев уточни, че от много време не е разписвал за специални разузнавателни средства. Министърът отказа да коментира решението на съда по казуса с Цветанов с аргумента, че решенията на съда не се коментират, те се изпълняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase