Кирил Добрев. Снимка: архив, БулФото

Депутатът от „Коалиция за България“ Кирил Добрев предложи подписа си на ГЕРБ под вота на недоверие за провал в енергетиката срещу довършване на Закона за МВР.

Въпреки усилията на мнозинството да приеме окончателно Закона за МВР преди евроизборите това не се случи. Причината стана предсрочно прекратеното заседание в петък поради липсата на кворум.

Следващото редовно заседание е на 28 май от 9.00 часа, в случай че не бъдат насрочени извънредни, като се очаква това да се случи заради вота на недоверие, който от ГЕРБ обявиха, че ще внесат. Лидерът на партията Бойко Борисов анонсира внасянето му, но от петък насам не е ясно кога точно ще стане това.

Още по темата
Добрев коментира пред „Фокус“, че внасянето на вота на недоверие заради енергетиката се бави или защото ГЕРБ имат затруднения с мотивите, или заради проблем със събирането на подписите.

„С мотивите не мога да им бъда полезен, защото за 4 години цената на тока само скачаше, а ние я намалихме, но пък съм готов да дам подписа си за внасянето на вота при условие, че отделим 30 минути и довършим Закона за МВР", коментира червеният депутат.

Добрев изтъкна и предимствата на закона за служителите на вътрешното министерство. „За първи път въвеждаме регламент за плащане на извънредния, нощния труд и времето на разположение на служителите на МВР. Хората от системата вече не вярват на обещания. Искат реални действия“, заяви той.

По думите му стотици са заведените и спечелени дела за изплащане на извънредния труд в МВР.

„Дори Цветанов беше осъден за ваучерите за храна на служителите, които пак ние платихме. Законът за МВР ще доведе и до повишаване на заплатите, както и това, че полицаите за първи път от 1989 г. ще имат солидарна социална закрила. С промените ще се позволи и ясно кариерно развитие“, аргументира се народният представител.

Според Добрев „на всички им писна от уредените конкурси на ГЕРБ“, а стотици висшисти чакат новия закон, за да получат своите офицерски длъжности.

„От едната страна на барикадата са ГЕРБ с Цветанов и Борисов, пригласят им Атанас Атанасов и Минчо Спасов, последният известен сред полицаите като Минчо С’тинката, а от другата – 50 000 служители на МВР. Писна ми, дайте да подписвам мотивите за вота на недоверие, че да довършим Закона за МВР“, призова Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase