Снимка: архив, Булфото

Законът за МВР, който мнозинството в парламента почти прие окончателно, е същата „наглост и бруталност” като вдигането на пенсиите на последното заседание на правителството на тройната коалиция, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Техният министър на финансите Петър Чобанов им е написал писмо, в което казва, че няма пари за този закон. Ето го писмото, да видите лъжеца Станишев какво прави, след като му е казано, че няма пари, ние няма да им правим кворум, защото вкарват закон, за който нямат пари, правят го малко преди изборите, за да излъжат полицаите, огнеборците, че ще им вдигнат заплатите”, упрекна Борисов.

Още по темата
В цитирането от него писмо от 27 януари, адресирано до председателя на вътрешната парламентарна комисия Атанас Мерджанов от БСП, Чобанов е посочил, че „проектозаконът за МВР е предоставен за съгласуване в края на октомври, когато съставянето на държавния бюджет за 2014 г. беше във финалната си фаза, поради което не е отразен в бюджета на МВР”.

„Как ще вдигат заплатите на полиците, след като нямат пари”, упрекна лидерът на опозицията и в същото време призна, че от ГЕРБ са поискали предсрочното освобождаване на Мая Манолова от БСП от поста зам.-председател на НС заради Закона за МВР.

Според Борисов в закона може да се запише, че вдигането на заплатите на служителите на МВР влиза в сила през 2015 година, което означава, че следващото правителство ще ги плаща.

Атанас Мерджанов отрече твърденията му. „Това категорично не отговаря на истината, Борисов манипулира”, коментира той.

По думите на социалиста още през януари финансовият министър е дал дума, че средства за повече пари за полицаите ще има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase