Снимка: "България без цензура"

Според лидера на "България без цензура" Николай Бареков е нужно да има зам.-министър по морските въпроси, както и да се създаде морски клъстер в Министерство на икономиката.

Още по темата
Клъстерът трябва да обединява корабоплаване, корабостроене, морско образование  и морски туризъм, смята той.

"Този зам.-министър, ако трябва да си стои само във Варна и да се занимава с въпросите, които са важни за сектора. Трябва да се спре с тази обърната пирамида", категоричен е лидерът на ББЦ, цитиран от пресцентъра на партията.

Той лансира и идеята да се преименува Министерството на икономиката в Министерство на народното стопанство.

"Морето не е "Мохито" и чадър. За да има пристанище във Варна, трябва да има такъв морски клъстер в министерството“, коментира още Бареков.

Той обвини, че депутатът на ДПС Хюсеин Хафъзов е заявил, че изискването на ЕС е ГЕРБ и ДПС да преминат в съюз срещу „България без цензура“.

Според Бареков ББЦ е сама срещу статуквото и не е убеден, че всяка бюлетина за нея ще достигне до ЦИК.

„Очаквам 20% грабеж на нашите бюлетини, защото и трите партии срещу нас – ДПС, БСП и ГЕРБ, са се оплели като свински черва. Не само в ЦИК, но и на места. В момента има една крайно мръсна коалиция между ДПС и ГЕРБ по места“, обвини Бареков.

Той смята, че в ГЕРБ, БСП и ДПС има „достойни партньори, но до коалиция с някоя от тях би се стигнало само при смяна на ръководствата“.

“Нашите депутати ще напуснат парламента, включително и новоприсъединилите се, и на едни октомврийски избори ние ще имаме вече един много голям резултат“, коментира Бареков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase