Снимка: "България без цензура"

България да стане отново Народна република, поиска лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Според него думата "народ" трябва да се върне, за да се знае, че той държи властта в държавата.

"Една от следващите ни инициативи в Народното събрание, която ще предприемем, е да върнем старото име на България – Народна република България. Едно от най-големите престъпления на старите седесари в лицето на Иван Костов и на новите червени в лицето на Луканов беше точно това, че махнаха думата "народ" и това показва и замисълът народът да бъде в опозиция и да управлява мафията“, посочи Бареков по време на среща със симпатизанти на партията в ромския квартал "Факултета".

"Какво странно има в думата "народна", попита още веднъж  лидерът на "България без цензура" и уточни, че се надява заедно с други български политици да внесат такова искане да се върне старото име на страната ни, за да се знае, че властта произтича от народа и за народа.

Бареков посочи пред жителите на "Факултета", че "ние сме партия на работническата класа".

Пред жителите на "Факултета" лидерът на „България без цензура“ беше категоричен, че партията му ще следва политика на пълна интеграция на българския народ към европейските ценности – да имат достойни доходи, образование, възможност за спорт и добра работа.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес Николай Бареков обяви, че още един депутат ще напусне групата на ГЕРБ във вторник. Към формацията на Бареков вече се присъединиха няколко бивши вече хора на Бойко Борисов. Сред тях е Светлин Танчев, който като независим депутат стана вторият представител на "България без цензура" в парламента след Румен Йончев, който напусна левицата,
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase