Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще поиска утре официална информация колко са реалните задължения на НЕК. Той обяви пред bTV, че още утре в 15 часа ще изпрати група депутати от ГЕРБ в Министерството на икономиката, за да разберат истинските задължение на НЕК, защото по думите му „това не е плод-зеленчук, ресторант, за да не се интересуваме колко точно са“. Задълженията на НЕК са повече от 1 млрд. лв. Може и 4 да са ги направили вече”, изчисли Борисов.

Той допълни, че по Конституция би трябвало министър Драгомир Стойнев да не откаже информацията, но изрази и съмнение, че "те са толкова нагли, че може и да откаже".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска незабавно кабинетът „Орешарски“ да падне от власт. Искаме избори 2 в 1, а не както искат други лидери на партии – през октомври, отсече Борисов.

Той допълни, че не спи спокойно, откакто не е премиер. „Виждам как сриват държавата, инфраструктурни проекти загиват, взимат се заеми за заплати и пенсии, които ние трябва да връщаме, налудничави решения”, обясни причината бившият премиер.

Затова Борисов е категоричен от ГЕРБ няма да работят за кворума на едно „пагубно правителство”.

Още по темата
„Ние не сме длъжни да правим кворума на едно пагубно правителство. Няма нито една политика тяхна, която да подкрепяме, за какво да им правим кворума. Задължението за кворума е на управляващата партия. Затова и върнахме мандата на президента - защото не можем да направим кворум. Те са длъжни да си го направят – след като половината от БСП и ДПС не могат да се съберат, а Атака им натри носа, аз няма да крепя коалицията им. Не мога да го правя само защото те не искат да изрекат, че Местан и Сидеров са в коалиция. Ще пречим на тази пагубна коалиция по всякакъв начин”, зарече се бившият министър-председател в отговор на въпрос защо депутатите му не се регистрират за пленарните заседания.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че сегашните управляващи така ще се сринат, като Жан Виденов през 1996 година . "Пак ще ни трябва много време да възстановим държавата. Самата истина е, че няма време за губене. Всичко буксува. Съжалявам“, каза още Борисов.

Той определи ГЕРБ като „ковачница на кадри”. „Вижте и от „България без цензура“ как се радват, като вземат някой от нас. Все едно някой от Реал Мадрид да отиде в Левски”, допълни още експремиерът.

В края на предаването този път Борисов отказа да разкаже виц, но хвана китарата и удари няколко акорда. „Ако дадете акордеон или кларнет, пак мога да изсвиря нещо“, похвали се лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase