Антон Кутев. Снимка: София прес

Левият депутат Антон Кутев призова председателят на парламента Михаил Миков да отнеме възможността на депутата от ГЕРБ Александър Ненков да кани свои "приятелки" в Народното събрание.

Кутев заяви, че момичетата, които тази сутрин разпънаха транспарант с надпис: "Оставка!" и след това го хвърлиха при депутатите от БСП, са попаднали в парламента по покана на депутата от ГЕРБ Александър Ненков.

Още по темата
"Направихме проверка и стигнахме до извода, че това, което Ненков се опита да представили като гражданска акция, се оказа само и единствено театрален фарс, режисиран от него, в който са поканени негови приятелки. Имам процедура да помоля председателя да отнеме възможността на Александър Ненков в следващия месец да кани свои приятелки в Народното събрание", настоя депутатът, цитиран от "Фокус".

На свой ред председателят на парламента Михаил Миков каза: "Имаше нарушение на вътрешните правила, където е постановено, че не може присъстващите да осъществяват агитация. Квесторът, който отговаряше за балкона, също ще понесе своята отговорност. Ще преценя какви още мерки ще предприема, защото това не може да се повтаря".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase