Димитър Главчев Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ обвиниха съпругата на Сергей Станишев – Моника, за излизащите „интерпретации“ на доклада на Сметната палата за Авиотряд 28.

Както Dnes.bg писа, Палатата обяви, че по времето на правителството на Бойко Борисов стана ясно, че е имало полети без заявки и т.нар. търговски полети, които са незаконни.

Последните дни сме свидетели как машината, създаваща опорни точки, започва да скърца, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев. Според него веднага след като наяве е излязло, че Йосифова връща европари, като „контратака“ била предприета инсинуация по повод доклада на Сметната палата.

Още по темата
Няма престъпление. Крайно време е да се спре с всички спекулации, заяви бившият министър на транспорта, сега депутат от ГЕРБ, Ивайло Московски. Той призна, че има какво да се оправя в нормативните уредби на Авиоотряда. Московси обясни, че т.нар. търговски полети има от 2001 година, откакто съществува правителственият Авииотряд в този вид.

Главчев беше категоричен, че този доклад изобщо няма да бъде изпращан на прокуратурата и посъветва Станишева да си опресни „опорните точки“.

Докладът опровергава лъжата, че липсват списъци на пътници. Има пълни списъци на всички пътуващи, заяви Менда Стоянова.

По време на работата на временната анкетна комисия за разследване на полетите на властта не бяха открити списъци на пътниците, което породи доста спекулации.

Владислав Горанов пък заяви, че по време на управлението на ГЕРБ е бил въведен нов регламент, според който заявителят на полетите е заплащал за тях.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase