Снимка: Булфото, архив

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов до дни ще бъде пратен на съд по още две обвинения, твърди "Труд".

По информация на вестника Софийската градска прокуратура ще внесе обвинителни актове срещу зам.-председателя на ГЕРБ за присвояване на 50 000 лв. и за незаконно подслушване.

По първото обвинение Цветанов ще отговаря за това, че като министър на вътрешните работи е позволил да бъдат изплатени 50 000 лв. обезщетения на разследван антимафиот - бившия шеф на БОП-Велико Търново Орлин Тодоров.

Още по темата

Според обвинението, въпреки че по онова време Тодоров е отстранен от длъжност за корупция и е в ареста, Цветанов е разпоредил парите да му бъдат изплатени. Според прокуратурата така ексминистърът е присвоил от МВР в полза на Тодоров.

Облагодетелствалият се антимафиот е същият, заради когото Цветанов вече е подсъдим, защото незаконно е отказал да разреши подслушването и проследяването му.

Второто обвинение, по което бившият МВР шеф вероятно ще бъде даден на съд е, че е допуснал негови подчинени да подслушват безконтролно.

Прокуратурата отдели материалите срещу Цветанов и другите четирима обвиняеми - служители на разформированата вече дирекция за подслушване и следене в МВР. Така на съд до дни ще бъде пратен единствено Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase