Зинаида Златанова. Снимка: Булфото

Наложената мярка от Европейската комисия /ЕК/ по отношение по Оперативна програма "Околна среда" /ОПОС/ бе очаквана с оглед действията на изпълнителната власт в изминалите две години.

Това се посочва в изявление на кабинета на заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова по повод решението на ЕК за временно прекратяване на плащанията за България по ОПОС, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Както още в четвъртък вицепремиерът информира Народното събрание, вече са предприети действия по отстраняване на причините, довели до днешното решение.

От кабинета на заместник министър-председателя уточняват, чес оглед на взетите вече мерки, очакванията са плащанията към България да бъдат възстановени в кратки срокове.

Действията на Европейската комисия за пореден път доказват тезата на вицепремиера, която тя отстоява от началото на мандатана правителството, че европейските фондове не трябва да бъдат поле за политическо противопоставяне, допълват от кабинета на Зинаида Златанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase