Снимка: Balkanleaks

ГЕРБ за пореден път поискаха оставката на правителство в декларация от парламентарната трибуна. Този път повод за недоволство станаха изтеклите в медиите опорни точки, подготвени за депутатите от левицата от парламентарния секретар на МВР Тодор Пройчев.

В тях се даваха съвети на народните представители как да коментират протестите. Сред получателите бяха и министри и премиерът.

Ирена Узунова от ГЕРБ се възмути от грубите и нагли манипулации на БСП. Депутатите са получили опорни точки, които произвеждат грандиозен скандал и показват нагледно технологията на бившите комунисти как се фабрикува целенасочена манипулация, заяви Узунова.

Тя цитира част от опорните точки като припомни, че в тях пише, че депутатите на БСП трябва да внушават, че протестите са малобройни, че са организирани от ГЕРБ, че половината са студенти. Освен това според скандалните указания депутати от БСП трябвало да рецитират, че момчето с пукнатата вежда не било добре с главата, коментира Узунова. Тя се възмути и от думите в опорните точки, че ГЕРБ организира протестиращи.

Още по темата
По безумни и отвратителни пасквили наистина българските граждани не бяха чували. Ето това е истинското лице на БСП, заяви още Узунова. С днешните скандални манипулации, разработени по технологията на ДС, българските социалистите доказаха, че остават нереформирани комунисти.

Другото доказателство е подготовката им за връщане на параграф 12, с които готвят реставрацията на агенти на ДС на ключови позиции в държавата, каза депутатът.

Според Узунова скандално е, че инструкциите са изпратени от Пройчев, а сред получателите на „това помагало за манипулация“ са и министри и премиерът Пламен Орешарски.

От кулоарите на най-важната институция председателят на НС Михаил Миков заяви, че не вижда нищо неприлично и странно, възмути се  още Узунова.

Как и защо е възможно от деполитизираното по закон МВР да се пишат и изпращат политически тези към депутатите. По този начин застанахте ли на пътя за връщане на член първи от комунистическата конституция, попита ГЕРБ.

От партията поискаха да знаят дали лидерът на БСП Сергей Станишев одобрява прийомите за манипулации и подмяна на дневния ред на обществеността. Какви мерки ще вземе вътрешният министър към своя служител, попита Узунова.

Още колко срам трябва да изтърпите, дами и господа управляващи, за да признаете, че не можете да управлявате държавата и да си подадете оставката, завърши депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase