Борисов откри най-новата детска ясла в Пловдив "Приказка. Снимка: БТА

Третият вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски ще бъде за провал в областта на културата, обяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това е нещо, което е абсолютно задължително и необходимо за икономиката – културно-исторически туризъм, музеи, археология, мотивира се Борисов.

Това донася не само слава за България, а и приходи за държавата. Всеки посетител е билетче, изчисли бившият премиер.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в петък ще бъде внесен трети вот на недоверие. Това стана още по време на разискванията по втория вот, който ще бъде гласуван утре в 13.20 часа.

В Пловдив Борисов се оплака, че сегашните управляващите не искат да открият т. нар. "Български Лувър", тъй като „сме го правили ние“. 

Още по темата
„Хиляди експоната от картини стоят в мазето на хранилището. Правителството не иска да върже един трафопост, за да не бъде открит този уникален музей, отбеляза Борисов.

Според него правителството ще провали голяма част от проектите. Смея да твърдя, че приходните им агенции работят със спад от 30 процента и в края на годината това ще стане доказан факт, каза Борисов.

Според него тогава кабинетът ще актуализира бюджета или ще тегли нови заеми, "защото няма как при спад в
приходите ти да обещаваш на майки и пенсионери допълнителни пари". Ако тръгнат да взимат заеми, това ще събори борда, а от там нататък няма оправяне на държавата, допълни лидерът на опозицията.

Това, което знам от това, което е казал нашият лидер в Пловдив, смятам, че е удачно вотът да бъде за култура, заяви  и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него има проблем с делегираните бюджети на театрите.

Той отново припомни, че цялостен вот не се внася, за да не се осигури комфорт на кабинета за цели шест месеца.
Цветанов обясни още, че не се знае в какъв срок ще бъдат внасяни вотовете, но оставка на кабинета ще бъде искана за всяка сфера.

Не бих казал всяка седмица. За всеки един вот трябва да има съответните аргументи. Мисля, че днес стана добър дебат, заяви Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase