Снимка: архив, БТА

ГЕРБ ще внесат още един – трети вот на недоверие, към правителството на Пламен Орешарски. Това стана ясно от думите на лидера на опозицията Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Заявката за нов вот стана по време на дебатите по втория такъв – за провал в областта на регионалната политика.

Естествено, ще видите в петък, заяви Борисов на въпрос дали ГЕРБ ще внесе още един вот и на каква тема ще бъде.

Борисов даде анонс, че ГЕРБ ще иска оставката на правителството и за действията му в областта на здравеопазването, но не поясни кога. Ще дойде и там, заяви лидерът на опозицията.

Той се оплака, че по време на разискванията на вота за регионалното развитие думата взимат само представители на ГЕРБ, а по този начин мнозинството цели да се изчерпа времето на опозицията и да няма реални дебати.
Сега ги спрях да изчакаме да се изкажат БСП и ДПС и тогава продължаваме ние. Аз съм в зала, както виждате, заяви Борисов.

Още по темата
Лидерът на ГЕРБ не обмисля отново да излезе от НС.

Не, защото всеки ден този парламент се дискредитира, заяви Борисов. Той определи като „изключително некомпетентен човек“ председателя на НС Михаил Миков. Лидерът на ГЕРБ отново не пропусна да отбележи, че ГЕРБ трябва да имат председател на парламента.

Борисов определи като „карикатури на управляващи“ мнозинството в парламента. Той отговори и на зам.-председателя на НС Мая Манолова, че ГЕРБ са карикатури на опозиция. Да, така е. Защото ние не сме опозицията, ние сме победители на избори. Аз съм по-съгласен да съм карикатура като опозицията, защото съм победил, а не като тях да съм карикатура като управляващи, каза Борисов.

Той обяви, че ГЕРБ е твърдо за удължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци, който изтича през 2014 година.

Ние сме „за“ да се удължи мораториума до 2020-2025, за да може демократичните процеси в България да са приключили и да няма такива етнически партии и партии, които да гласуват по този начин. Това са партии, обслужващи не етноси, а чужди интереси. Това са БСП и ДПС в момента, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase