Цветан Цветанов. Снимка:архив БТА

Ново напрежение се появи в ГЕРБ, след като стана ясно, че в петък се е провела сбирка на представители на всички областни структури на политическата партия.
Те настояват за промяна на ръководство, разказва Нова телевизия.

Това, което правим, не е скрито, коментирано е с Борисов. С това отворено писмо ние искаме да поставим нещата в ГЕРБ на по-прозрачна основа”, обясни Иван Петров бивш полицейски шеф и бивш депутат от Хасково. След срещата събралите се членове на партията са излезли с открито писмо срещу зам.-председателя на партията Цветан Цветанов, Искра Фидосова и Цветомир Паунов.

„Това, което сме написали в отвореното писмо, сме обсъждали и на две срещи с г-н Борисов преди седмица. Въпросите, които сме поставили, не се различават”, обясни Павел Димитров, бивш областен координатор на ГЕРБ във Варна.

Той допълни, че представили на всички области излъчили контактна група от 5 човека, която включва него и Иван Петров, както и Емил Димитров, Недялко Недялков – бивш областен управител на Стара Загора, и Костадин Хаджигаев – бивш областен управител на Благоевград.

„Основните ни искания са насочени към това г-н Борисов да отстрани от ръководството на партията и парламентарната група Цветанов, Фидосова и организационният секретар Цветомир Паунов. Ние считаме, че техните действия са довели до неприятното за нас състояние на партията”, обобщи Павел Димитров.

Той отбеляза, че предсрочните парламентарни избори не са победа за ГЕРБ и че въпросната тройка е причина за изолацията, в която попадна партията.

„Едно унизително отношение, мачкане, дистанциране, изолиране на областните координатори. Именно тези двамата, дори тримата мачкаха.”, заяви Павел Димитров.

Ако не бъдат изпълнени представените исканията, ще бъде подкрепено създаването на нов център-дясно проект, уточниха гостите в студиото. По техни думи, напрежението срещу Цветанов в партията зрее от 2 години.
Самият Цветанов категорично отрече да има напрежения в ГЕРБ. Той отхвърли възможността партията да се разцепи.

ГЕРБ няма как да се разцепи, защото ГЕРБ има своя политически партиен живот и всички промени, които стават на общинско ниво, са на база обществени очаквания, на база партийни очаквания, заяви той.
Според Цветанов Искра Фидосова и Цветомир Паунов са хората, които са от самото начало в партията и участват в целия й организационен живот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase