Борисов и Цветанов се зарадваха на кворума. Снимка: БТА

Един депутат от "Атака" се регистрира в парламента и така осигури кворума от 121 депутати в пленарната зала за предстоящото гласуване на кабинета "Орешарски".

По непотвърдена информация единственият регистрирал се за заседанието на парламента е лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Народните представители от ГЕРБ влязоха в пленарната зала, но не се регистрираха. След като стана ясно, че има кворум, депутатите на Бойко Борисов вкупом излязоха от пленарната зала, по-късно обаче се върнаха.

В кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира на въпрос на Dnes.bg, че ще се върнат по-късно в пленарна зала и са излезли, за да стане ясна тройната коалиция в зала – БСП, ДПС и “Атака“.

Тези три партии са едно и с комбинации ще изберат правителство, заяви Борисов. Той обвини “Атака“, че са направили най-голямото предателство към своите избиратели, като са помогнали да се избере кабинетът.

"Близо две минути председателят на парламента чакаше някой да се регистрира", възмути се Борисов в кулоарите на парламента. Оттук нататък вече това правителство е несменяемо благодарение на Волен Сидеров, отсече лидерът на ГЕРБ. След малко ще се върнем, категоричен бе Борисов, но не уточни дали ще гласува.

Има заплаха от ГЕРБ, заяви по-рано Волен Сидеров пред журналисти на въпрос защо има толкова засилена охрана около него и има ли заплахи срещу него. Стаята на националистите в Народното събрание беше буквално обсадена от журналисти и охранители.

Наложи се да се намеси ръководството на НС, за да направи коридор, по който депутатите от “Атака“ да минат по пътя към пленарната зала.

В залата днес е цялото служебно правителство, президентът Росен Плевнелиев, магистрати, посланици и религиозни лидери.

Около парламента има засилено полицейско присъствие, като цялото НС е опасано в ленти и е наобиколено от коли на жандармерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase