Станишев видя Атака като част от сценария на ГЕРБ за нови избори. Снимка: БТА

Ако "Атака" не се регистрира утре в парламента при гласуването на кабинета, това би било доста безотговорно и ги поставя в сценария на Борисов и ГЕРБ за дестабилизация на държавата чрез предсрочни избори, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Това стана след като с номинирания за премиер Пламен Орешарски представиха пред президента Росен Плевнелиев проектокабинета.

"Надявам се "Атака" да не последва този сценарий, защото не вярвам техните избиратели да желаят Борисов да остане на власт", посочи Станишев.

Още по темата
Лидерът на БСП отбеляза, че не са водили разговори с "Атака" и припомни, че Орешарски е отправил покана към националистите, но за консултации по програмата на бъдещия кабинет. Националистите обаче не се появиха и срещата пропадна.

Според Станишев най-почтено би било ГЕРБ първо да изтеглят жалбата си от Конституционния съд за касиране на изборите.

"Това би бил силен, отговорен държавнически жест и само това бе разсеяло съмненията за сценарий за дестабилизация на ситуацията и връщане на бял кон, само и само да заметат следите от предишното управление", каза Станишев.

Лидерът на БСП даде оценка на кабинета Орешарски, като го определи като силен като структура и състав Министерски съвет, с убедителна програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase