Борисов и Ердоган по време на тристранната среща с премиерите на Турция и Катар, май 2012 г. Снимка: Bulphoto

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е пожелал успех на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на предстоящите избори в телефонен разговор, проведен вчера, съобщи Вежди Рашидов, министър на културата в правителството на Борисов, цитиран от Фокус.

Ердоган е телефонирал на Борисов около 19.00 часа снощи. Рашидов е присъствал на разговора, за да превежда.

Турският премиер е попитал бившия си български колега как е и искрено му е пожелал успехи на изборите, както и да се направи всичко възможно изборите да са честни както в Турция, така и в България.

Той е заявил, че вижда в лицето на Борисов един добър премиер, с който са работили успешно в областта на политиката, и че отношенията между Турция и България в дипломацията от години не са били толкова добри. Според турския премиер това е постигнато благодарение на двете страни, които имат политическата воля и желание да развиват икономиката и инвестициите на Балканите.

Борисов на свой ред е уверил Ердоган, че всичко, каквото е необходимо ще бъде направено. В бъдеще грешките, които са допуснати, ще представляват уроци, които ще помогнат по-нататък за развитието на българската държава, е заявил бившият премиер по време на разговора. Той е уверил Реджеп Тайип Ердоган, че политиката също е един учебник, от които хората цял живот трябва да се учат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase