Волен Сидеров Снимка: БТА

Започване на наказателно производство срещу ексвътрешния министър Цветан Цветанов, отстраняване на МВР шефовете, промени във вътрешното ведомство и приемане на закони за службите поиска лидерът на “Атака“ Волен Сидеров.

Коментарът му идва след продължаващите скандали с неправомерното подслушване на политици, общественици и журналисти. В понеделник прокуратурата обяви, че две трети от подадения от лидера на БСП Сергей Станишев сигнал отговоря на истината и образува четири досъдебни производства срещу началници на СДОТО.

Подкрепям усилията на прокуратурата. За първи път виждам решителни действия, заяви Сидеров. По негови думи обвинението трябва да стигне докрай и да образува наказателно производство и срещу Цветанов.

Трябва да има санкциониран министър, отсече Сидеров. По думите на националиста Цветанов, който е водач на две листи от ГЕРБ, трябва да излезе от листите, защото в момента се ползва с имунитет, и да започне наказателно преследване.

Според лидера на “Атака“ трябва да бъдат отстранени и служебният министър Петя Първанова, шефът на ГДБОП Станимир Флоров, главният секретар Калин Георгиев, както и всички до ниво директор на дирекция.

Ние настояваме да се отстранят сегашните шефове. Те блокират разследването на прокуратурата, заяви още атакистът. Той обясни, че постоянно чуваме как Георгиев и Първанова се опитват да отричат, че е имало подслушване, при положение че има констатации на прокуратурата. Според Сидеров би трябвало към служебния премиер да се обърнат всички политически партии и обществеността и да отправят това искане.

По един брутален и непрофесионален начин е направен опит да се трие, допълни още Сидеров като припомни случаят с Радко Димитров, който се опита с отвертка да заличи записите.

Сидеров настоя, след като започне преследване срещу Цветанов, разследването да продължи и да се установи какво се е случвало в МВР и в предишните управления. По думите на лидера на “Атака“ подслушване е имало и по времето на Румен Петков.

При управлението на тройната коалиция не беше по различно, категорично заяви Сидеров. По думите на атакиста трябва да се направи и реорганизация на МВР и да се приемат закони за службите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase