Цветан Цветанов. Снимка: архив БТА

Предпоставки е едно, доказателство е друго, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по повод изнесените от прокуратурата резултати по сигнала на Сергей Станишев за незаконно подслушване.

Днес прокуратурата обяви, че има предпоставки за незаконно подслушване и има редица нарушения в СДОТО.

Срещу четирима ръководители на СДОТО са образувани досъдебни производство - двама бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов и Камен Костов, на настоящия - Сергей Кацаров и на началника на отдел в дирекцията - Радко Димитров.

Още по темата
Извършена е една проверка в много кратки срокове на този етап и на база на констатацията от нея е образувано досъдебно производство, обясни Цветанов. По негови думи трябва да изчакаме това досъдебно производство да приключи, за да бъдем обективни в оценките.

По-рано днес БСП, ДПС и  “България на гражданите“ поискаха Цветанов да се оттегли от политиката заради скандала. Припомняме, че сигналът за подслушването беше внесен от Станишев, след като червеният лидер го беше получил на служебната си поща анонимно.

По думите на социалиста в него се съдържат данни за незаконно подслушване от служители на СДОТО под ръководството на ексвътрешния министър и сегашен зам.-председател на ГЕРБ, кандидат за депутат и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Веднага след като Станишев оповести сигнала, Цветанов заяви, че отрича и ако това се докаже, ще се оттегли от политиката.

Малко след като прокуратурата оповести резултатите от проверката си, служебният министър на вътрешните работи Петя Първанова се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров.

Първанова престоя повече от час в кабинета на Цацаров, но си тръгна през страничен изход, без да даде коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase