Мирослав Найденов. Снимка: БТА

Днес е приета наредбата, която регламентира наемните отношения за пистите с концесионера на ски съоръженията на Витоша, обясни министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Той допълни, че в петък тя ще бъде обнародвана в “Държавен вестник“ и още на същия ден концесионерът ще бъде поканен, за да подпише договор. Найденов не успя да каже колко пари се очакват да влязат в бюджета от този договор.

“Има си експерти, които ще кажат колко. Да не мислите, че министърът знае колко? Прави се оценка на база наредбата. Концесионерът ще отиде и ще заяви какво иска да наеме, спрямо разписаните в наредбата таблици ще бъде определена таксата и той ще трябва да я плати“, обясни процедурата Найденов.

Министърът обясни, че да подпише договор за наем на пистите ще бъде предложено на концесионера на съоръженията - “Витоша ски“.

“Те имат съоръженията. Ако някой друг ги наеме, какво ще ги прави? Няма да ги теглят с елени по ски пистите“, допълни Найденов. “Витоша ски“ е концесионер на ски съоръженията на Витоша, а миналата година нямаше сезон, защото фирмата не пусна лифтовете и влековете.

Днес министърът категорично отхвърли възможността и тази година да възникне подобен проблем. Той заяви, че е абсолютно уверен, че “Витоша ски“ ще наемат пистите, въпреки че през лятото се лансира обратната версия. По думите на Найденов сезонът със сигурност ще бъде открит в събота.

Министърът допълни, че днес има среща с концесионера заради спор, между него и хората, които са поставали детски ски влекове. Найденов заяви, че ще се опита да убеди “Витоша ски“ съоръженията да останат, за да могат децата да се учат. Той обаче определи задачата си като “нелека“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase