Иван Костов. Снимка: Impact press group

По ръцете на самоубилия се Стойчо Стоев - Чочо, който е сочен за един от извършителите на убийството на Мирослава в Перник, не е имало барутни частици, каза съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

Той обясни, че има достоверни източници, които са му дали тази информация. По думите му този факт не доказва, че Стоев не се е самоубил, а само показва, че управляващите не казват истината за случая.

Стойчо Стоев – Чочо се самоуби в дома си в присъствието на полицаи, малко след като беше задържан за съучастие в престъплението.

Още по темата

Костов е член на алтернативната комисия в парламента, която разследва случая с убитата Мирослава в Перник. В момента в Народното събрание работят две комисии, които разследват случаите на полицейско насилие. Едната се състои от депутати от мнозинството и независими, а другата е сформирана от опозиционни народни представители.

Управляващите обявиха втората комисия за нелегитимна.

Костов разказа пред Нова телевизия, че депутати от алтернативната комисия са ходили в апартамента на Чочо, за да се запознаят с фактите около случая по-подробно.

Депутатът от ДСБ обясни, че се e появило и любовно писмо на Стойчо Стоев до жената, с която е имал връзка. По думите на Костов това писмо доказва, че Чочо е имал желание да живее и да се реваншира на приятелката си за нещо, което е извършил.

Народният представител отказа да даде подробности и обясни, че комисията ще разкрие всичко, когато приключи работата си и изготви доклада си.

Костов заяви, че се надява най-лошите му очаквания да не се оправдаят. “Доказването на покровителството на полицейското насилие от страна на държавата ще е много лош знак“, допълни той.

Костов отказа да потвърди появилите се твърдения, че Стойчо Стоев е бил шофьор на независимия депутат и член на комисията за разследване на полицейското насилие Димитър Колев.

Съпредседателят на Синята коалиция обаче каза, че Стоев и Колев със сигурност са се познавали. От своя страна независимият депутат заяви пред журналисти в парламента, че не познава самоубилия се похитител на Мирослава, а само жената, с която от известно време Стоев живеел.

Костов обясни, че ролята на Колев в комисията на управляващите е да спъва работата и я прави неефективна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase